Somat Logo

Raňajková quinoa bowl

Ingrediencie
Porcie: 2

  • 200 g quinoa
  • ½ bujónu
  • 400 g cherry paradajok
  • 1 lyžica rozmarínu
  • ½ avokáda
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička agáve sirupu
  • 1 lyžica bielej miso pasty
  • 1 lyžica horčice
  • 1 lyžička sezamového oleja
  • 2 lyžice repkového oleja
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 1 lyžica vody
  • 2 vajcia
  • 30 g baby špenátu
  • 2 lyžičky dukkah korenia
  • 1 lyžica klíčkov z červenej repy
  • morská soľ
  • čierne korenie
  • citrónová šťava na servírovanie

Pomôcky: veľká panvica, sito, panvica na vyprážanie, doska na krájanie, nôž, špachtľa, malá miska, malá panvica

Cez sito prepláchnite quinou studenou vodou. Do panvice pridajte čerstvú vodu, pridajte quinou a bujón a varte podľa inštrukcií na obale. Odstavte.

Nakrájajte paradajky na polovičky. Odstráňte stonku rozmarínu a rozmarín nahrubo nakrájajte. Z avokáda odstráňte kôstku a šupku, nakrájajte na väčšie kocky a dajte bokom. Do panvice rozohriatej na stredne vysokú teplotu pridajte olivový olej. Pridajte paradajky, rozmarín, agávový sirup a varte cca 15 minút, alebo kým paradajky nezhustnú. Občas zamiešajte, potom odstavte.

Na výrobu miso omáčky pridajte do malej misy miso pastu, horčicu, sezamový olej, repkový olej, citrónovú šťavu a vodu a miešajte dohladka. Podľa chuti osoľte a okoreňte.

Do malej panvice nalejte vodu a priveďte do varu. Varte vajcia približne 6 minút, olúpte a dajte bokom. Do servírovacej misy dajte uvarenú quinou a navrch dajte avokádové kocky, uvarené paradajky a čerstvý baby špenát. Do stredu vložte vajíčko a misku vyplňte trochou miso omáčky, posypte dukkah korením a klíčkami z červenej repy. Podľa potreby dosoľte, okoreňte a pridajte citrónovú šťavu. Dobrú chuť!

Bojíte se neporiadku? Nemusíte!

Po tom, čo ste si užili chvíľky #enjoytogether, si nemusíte robiť žiadné starosti so špinavým riadom. Somat odstráni aj tú najodolnejšiu špinu, ako sú mastnota a pripáleniny. Váš riad bude znovu dokonale čistý.