Somat Logo

Cestoviny s gaštanmi a hubami

Ingrediencie
Porcie: 4

  • 500 g cestovín tagliatelle
  • 300 g lúpaných gaštanov
  • 400 g húb
  • 2 cibule
  • 4 jarné cibuľky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 8 lyžíc olivového oleja
  • 500 ml smotany
  • 1 citrón (šťava)
  • 50 g parmezánu
  • soľ
  • čierne korenie
  • jarná cibuľka na ozdobenie

Pomôcky: doska na krájanie, nôž, veľký hrniec, panvica na vyprážanie, strúhadlo, lis na citrusy, sito

Najemno nakrájajte jarnú cibuľku. Nasekajte cibuľu a vylisujte cesnak. Odstráňte "stonky" húb a potom rozštvrťte. Nakrájajte olúpané gaštany.

Do hrnca s osolenou vodou pridajte cestoviny a varte, kým nie sú al dente, podľa pokynov na obale.

Rozohrejte v panvici olivový olej na stredne vysokú teplotu. Pridajte cibuľu a cesnak a nechajte zosklovatieť. Potom pridajte huby a restujte cca 5 minút. Podľa chuti osoľte. Pridajte nakrájané gaštany a varte približne 3 minúty.

Zalejte smotanou a varte približne 4 minúty. Medzitým nastrúhajte parmezán najemno. Podľa chuti osoľte, okoreňte a dochuťte šťavou z citróna. Pridajte parmezán a miešajte, aby sa zmes spojila.

Zceďte cestoviny, pridajte ich k zmesi do panvice a premiešajte. Servírujte a ozdobte jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!

Bojíte se neporiadku? Nemusíte!

Po tom, čo ste si užili chvíľky #enjoytogether, si nemusíte robiť žiadné starosti so špinavým riadom. Somat odstráni aj tú najodolnejšiu špinu, ako sú mastnota a pripáleniny. Váš riad bude znovu dokonale čistý.