Somat Logo

Cestoviny s krémovou avokádovo-limetkovou omáčkou

Suroviny
Porcie: 2

  • 250 g špaldových špagiet
  • 2 avokáda
  • 1 strúčik cesnaku
  • 10 kríčkových paradajok
  • 40 g rukoly
  • ½ cibule
  • 4 polievkové lyžice olivového oleja
  • 200 ml pomarančovej šťavy
  • 1 čajová lyžička sirupu agáve
  • ½ limetka (šťava)
  • 200 ml zeleninový vývar alebo voda, v ktorej sa varili cestoviny
  • 2 polievkové lyžice čerstvé oregano na ozdobu
  • soľ
  • čierne korenie

Náčinie: veľký hrniec s pokrývkou, kuchynský robot alebo mixér, doska na krájanie, nôž, veľká rajnica

Vo veľkom hrnci s pokrývkou priveďte vodu do varu na stredne silnom ohni. Osoľte vodu a pridajte špaldové špagety. Znížte teplotu a varte približne 8 – 10 minút, kým špagety nebudú al dente.

Zatiaľ pripravte omáčku a suroviny na ozdobu. Ošúpte avokádo a odstráňte kôstku. Nakrájajte avokádo na malé kúsky. Nakrájajte paradajky na štvrtinky a nahrubo nasekajte rukolu. Paradajky a rukolu odložte na servírovanie. Ošúpte strúčik cesnaku a nakrájajte cibuľu nadrobno. Vložte avokádo do kuchynského robota alebo mixéra.

Pridajte cesnak, nakrájanú cibuľu, olivový olej, pomarančovú šťavu, sirup agáve a limetkovú šťavu do kuchynského robota. Osoľte a okoreňte. Mixujte na najvyššom stupni približne 30 sekúnd, kým nie je omáčka hladká a krémová. Pridajte zeleninový vývar alebo vodu, v ktorej sa varili cestoviny, a mixujte na najvyššom stupni ďalších 10 sekúnd.

Preceďte uvarené cestoviny a dajte ich do veľkej rajnice. Pridajte omáčku z avokáda a poriadne premiešajte. Cestoviny zohrievajte na nízkej teplote približne 2 minúty. Osoľte a okoreňte a naložte na taniere.

Pred podávaním ozdobte nakrájanými paradajkami.

Posypte čerstvým oreganom a pridajte rukolu. Ihneď podávajte. Dobrú chuť!

Bojíte sa neporiadku? Už sa nemusíte!

Po chvíľach pohody #enjoytogether sa nemusíte trápiť špinavým riadom.
Somat odstráni aj tú najodolnejšiu špinu, mastnotu alebo pripáleniny, a váš riad bude jednoducho znovu dokonale čistý.