Somat Logo

Cestoviny s rýchlou paradajkovou omáčkou

Ingrediencie
Porcie: 2

  • 400 g cestovín
  • 300 g paradajok
  • 1 strúčik cesnaku
  • 10 bazalkových listov
  • ½ cibule
  • 8 lyžíc olivového oleja
  • 2 sušené paradajky
  • 50 ml pomarančového džúsu
  • 1 lyžička agávového sirupu
  • 2 lyžičky morskej soli
  • ¼ lyžičky korenia
  • soľ
  • čierne korenie
  • bazalka na servírovanie

Pomôcky: panvica na vyprážanie, vareška, doska na krájanie, nôž, mixér, hrniec

Nakrájajte paradajky na štvrťky a odstráňte stopky. Olúpte a najemno nasekajte cesnak. Umyte, usušte a nasekajte bazalku. Olúpte a na malé kocky nakrájajte cibuľu. V panvici rozohrejte olivový olej na strednom plameni a orestujte cibuľu cca 2 - 3 minúty. Odstavte z platne.

Do mixéra pridajte polovicu paradajok, orestovanú cibuľu, sušené paradajky, cesnak, pomarančový džús, agávový sirup, soľ, čierne korenie a zvyšný olivový olej. Rozmixujte na najvyššom výkone približne 1 minútu, alebo kým nebude zmes hladká. Potom pridajte zvyšné paradajky a bazalku a dvakrát až trikrát použite pulznú funkciu pre zapracovanie.

Pridajte cestoviny do vriacej osolenej vody v hrnci. Varte podľa pokynov na obale na al dente, potom sceďte. Pridajte paradajkovú omáčku a uvarené cestoviny do veľkej panvice a poriadne premiešajte. Podľa chuti osoľte a okoreňte. Cestoviny servírujte s čerstvou bazalkou navrchu. Dobrú chuť!

Bojíte se neporiadku? Nemusíte!

Po tom, čo ste si užili chvíľky #enjoytogether, si nemusíte robiť žiadné starosti so špinavým riadom. Somat odstráni aj tú najodolnejšiu špinu, ako sú mastnota a pripáleniny. Váš riad bude znovu dokonale čistý.