Somat Logo

Chana Masala

Ingrediencie
Porcie: 4

  • 400 g konzervovaného cícera
  • 800 g konzervovaných drvených paradajok
  • 15 g zázvoru
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 1 chilli paprička
  • 1 lyžica korenia garam masala
  • 1 lyžička mletej rímskej rasce
  • 1 lyžička kurkumy
  • ½ lyžičky mletého čili
  • 4 lyžice ghí (prepustené maslo)
  • 50 ml vody
  • soľ
  • koriander (na ozdobu)
  • naan chlieb (na servírovanie)
  • basmati ryža (uvarená, na servírovanie)

Pomôcky: doska na krájanie, nôž, jemné sitko, kuchynský robot, panvica na vyprážanie, gumová špachtľa

Olúpte zázvor, cesnak a cibuľu. Cibuľu nakrájajte. Preceďte cícer a nálev z neho si môžete ponechať na iný recept. Do kuchynského robota pridajte olúpaný zázvor a cesnak, chilli, korenie garam masala, mletú rascu, kurkumu a mleté ​​chilli a rozmixujte na hladkú pastu.

Rozohrejte ghí v panvici na strednú teplotu. Pridajte cibuľu a restujte približne 5 minút, alebo do sklovita. Pridajte pastu z korenia, prepláchnutý cícer, drvené paradajky a vodu, a nechajte povariť cca 10 minút.

Dochuťte soľou podľa chuti. Ozdobte koriandrom a servírujte s naan chlebom a uvarenou basmati ryžou. Dobrú chuť!

Bojíte se neporiadku? Nemusíte!

Po tom, čo ste si užili chvíľky #enjoytogether, si nemusíte robiť žiadné starosti so špinavým riadom. Somat odstráni aj tú najodolnejšiu špinu, ako sú mastnota a pripáleniny. Váš riad bude znovu dokonale čistý.