Somat Logo

Dusené kura na špalde z 5 prísad

Suroviny
Porcie: 2

  • 2 kuracie stehná
  • 190 g špaldy
  • 1/2 hlavičky červenej čakanky
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 60 ml jablčného octu
  • 355 ml vody
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej na vyprážanie

Náčinie: doska na krájanie, nôž, kuchynské kliešte, hrniec, varecha

Kura z oboch strán poriadne osoľte a okoreňte.

Z červenej čakanky vykrojte stred a nakrájajte ju na tenké prúžky. Ošúpte a pretlačte strúčiky cesnaku.

Hrniec s vodou postavte na mierny oheň a pridajte kvapku olivového oleja. Pridajte dolnú časť kuracích stehien a horné stehná uložte kožou nadol a varte približne 12 minút, kým koža zhnedne do chrumkava. Otočte a varte ďalších približne 8 minút. Vyberte z hrnca.

V prípade potreby pridajte do hrnca ešte zopár kvapiek olivového oleja a pridajte cesnak. Prudko pražte približne 1 minútu a potom pridajte špaldu. Osoľte a okoreňte a pražte približne 5 minút, prísady začnú rozvoniavať a špalda sa jemne opečie. Podlejte jablkovým octom a potom pridajte vodu. Priveďte zmes do varu.

Keď začne voda vrieť, vložte naspäť kura a varte približne 20 minút, kým sa kura a špalda dovaria a takmer všetka tekutina sa vyvarí. Naložte špaldu a kura na taniere a podávajte s červenou čakankou. Dobrú chuť!

Bojíte sa neporiadku? Už sa nemusíte!

Po chvíľach pohody #enjoytogether sa nemusíte trápiť špinavým riadom.
Somat odstráni aj tú najodolnejšiu špinu, mastnotu alebo pripáleniny, a váš riad bude jednoducho znovu dokonale čistý.