Somat Logo

Grilovaný Caesar šalát

Ingrediencie
Porcie: 4

  • 2 hlávky rímskeho šalátu
  • 4 ančovičky
  • 3 strúčiky cesnaku (olúpané)
  • 80 ml extra-virgin olivového oleja
  • 1 bageta
  • 2 lyžice Worcester omáčky
  • 2 lyžice majonézy
  • 2 citróny (šťava)
  • 2 lyžičky dijonskej horčice
  • 100 g parmezánu (nastrúhaného)
  • soľ
  • čierne korenie

Pomôcky: mixér alebo kuchynský robot, maslovačka, grilovacia panvica alebo gril, doska na krájanie, nôž

Rozmixujte ančovičky, olúpaný cesnak, olej, soľ a čierne korenie dohladka.

Rozohrejte grilovaciu panvicu alebo gril na stredne vysokú teplotu. Pozdĺžne rozpoľte hlávky rímskeho šalátu; rozpoľte bagetu a potom ešte raz, ale pozdĺžne. Maslovačkou potrite šalát a bagetu zmesou z ančovičiek.

Grilujte hlávky rímskeho šalátu a bagetu zhruba 1-2 minúty, alebo kým sa neobjavia odtlačky od grilovania. Medzitým do zvyšnej zmesi z ančovičiek pridajte Worcester omáčku, majonézu, citrónovú šťavu, horčicu a časť nastrúhaného parmezánu a mixujte dohladka, približne 2 minúty. Podľa chuti osoľte a okoreňte.

Servírujte rímsky šalát a pečivo buď celé alebo nakrájané na široké prúžky. Pokvapkajte alebo premiešajte s Caesar dressingom podľa chuti a ozdobte zvyšným nastrúhaným parmezánom.

Bojíte se neporiadku? Nemusíte!

Po tom, čo ste si užili chvíľky #enjoytogether, si nemusíte robiť žiadné starosti so špinavým riadom. Somat odstráni aj tú najodolnejšiu špinu, ako sú mastnota a pripáleniny. Váš riad bude znovu dokonale čistý.