Somat Logo

Halibut v tymiánovom mlieku s brokolicou

Ingrediencie
Porcie: 2

  • 100 g halibuta (filety bez kože)
  • 100 g brokolice
  • 100 ml mlieka
  • 5 vetvičiek tymiánu
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 40 g masla
  • 20 g plátkov mandlí
  • soľ
  • čierne korenie

Pomôcky: malá panvica na vyprážanie, vareška, veľká panvica na vyprážanie, malá rajnica, nôž, doska na krájanie, dierkovaná lyžica

V panvici opečte plátky mandlí do zlatista.

Priveďte necelú polovicu zeleninového vývaru a mlieka do varu, riadne osoľte a okoreňte. Pridajte tymián a nechajte v mlieku cca 3-5 minút.

Potom vložte halibuta do horúceho, ale nie vriaceho mlieka (cca 90°C). Mierne povarte cca 3 - 4 minúty, podľa hrúbky filiet.

Medzitým nalejte do rajnice vodu, osoľte a priveďte do varu. Nakrájajte brokolicu na malé ružičky.

Povarte brokolicu v osolenej vriacej vode približne 3 - 4 minúty tak, aby bola stále chrumkavá. Zceďte a dajte bokom.

V panvici rozpustite maslo, pridajte zvyšok zeleninového vývaru a pomaly priveďte všetko do varu.

Potom vložte povarenú brokolicu do maslového vývaru. Podľa chuti osoľte a okoreňte. Servírujte halibuta na brokolici a ozdobte mandľovými plátkami.

Bojíte se neporiadku? Nemusíte!

Po tom, čo ste si užili chvíľky #enjoytogether, si nemusíte robiť žiadné starosti so špinavým riadom. Somat odstráni aj tú najodolnejšiu špinu, ako sú mastnota a pripáleniny. Váš riad bude znovu dokonale čistý.