Somat Logo

Hovädzí kebab so škoricou a zelenou tahini pastou

Ingrediencie
Porcie: 8

  • 1 kg mletého hovädzieho mäsa
  • 16 ks celej škorice
  • 200 g tahini pasty
  • 20 g koriandra
  • 40 g petržlenu
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 citrón
  • 1 lyžička soli
  • 200 ml studenej vody
  • 1 lyžička rasce
  • ½ lyžičky jedlej sódy
  • 50 g píniových orieškov
  • rastlinný olej na vyprážanie

Pomôcky: misa, lis na citrusy, metlička, doska na krájanie, nôž, veľká misa, grilovacia panvica

Najemno nakrájajte koriander a petržlen. Olúpte cibuľu a nakrájajte ju na kocky. Odšťavte citrón. Do misy pridajte tahini, citrónovú šťavu, tretinu rozdrveného cesnaku, polovicu nasekaného petržlenu a nasekaný koriander. Osoľte a okoreňte. Premiešajte a postupne pridávajte vodu, kým kebabová omáčka nezhustne. Dajte stranou.

Do veľkej misy pridajte mleté ​​mäso, nakrájanú cibuľu, zvyšok cesnaku, rascu, jedlú sódu, píniové oriešky, zvyšný petržlen, soľ a rukami zapracujte.

Mletú mäsovú zmes sformujte do silných kebab roliek, vpichnite do nich celú škoricu a zľahka stlačte a pridržte. Potrite trochou oleja a presuňte na tanier.

Rozohrejte rastlinný olej v grilovacej panvici na stredne vysokú teplotu a grilujte kebab cca 10 - 12 minút. Servírujte so zelenou tahini pastou a dobrú chuť!

Bojíte se neporiadku? Nemusíte!

Po tom, čo ste si užili chvíľky #enjoytogether, si nemusíte robiť žiadné starosti so špinavým riadom. Somat odstráni aj tú najodolnejšiu špinu, ako sú mastnota a pripáleniny. Váš riad bude znovu dokonale čistý.