Somat Logo

Ľahký jahodový a špargľový šalát

Ingrediencie
Porcie: 4

  • 450 g zelenej špargle
  • 200 g jahôd
  • 80 g baby špenátu
  • 30 g pistácií
  • 100 g syra feta
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica balsamico
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej na vyprážanie

Pomôcky: doska na krájanie, veľká panvica na vyprážanie, vareška, uzatvárateľná nádoba, misa

Odrežte drevnaté konce špargle a nakrájajte ju na cca 1 cm dlhé kúsky. Odstopkujte jahody a nakrájajte na štvrtky.

Rozohrejte trochu olivového oleja vo veľkej panvici a opečte kúsky špargle na miernom plameni cca 8 - 10 minút do zmäknutia. Osoľte a okoreňte.

V mise zmiešajte baby špenát, opečenú špargľu, jahody a rozdrobený syr feta. Zalejte dresingom a posypte pistáciami.

Bojíte se neporiadku? Nemusíte!

Po tom, čo ste si užili chvíľky #enjoytogether, si nemusíte robiť žiadné starosti so špinavým riadom. Somat odstráni aj tú najodolnejšiu špinu, ako sú mastnota a pripáleniny. Váš riad bude znovu dokonale čistý.