Somat Logo

Losos teriyaki

Ingrediencie
Porcie: 2

  • 2 jarné cibuľky
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml sójovej omáčky
  • 15 ml mirinu (sladké ryžové víno)
  • 1 lyžica medu
  • 2 filety z lososa
  • čierne korenie

Pomôcky: doska na krájanie, nôž, kastról, vareška, tanier, rúra, panvica vhodná do rúry

Nasekajte jarnú cibuľku.

V kastróle na stredne vysokom plameni zmiešajte zeleninový vývar, sójovú omáčku, mirin a med. Varte, kým sa objem nezmenší na polovicu, približne 10 - 15 minút.

Predhrejte rúru na 180°C. Dajte lososa na panvicu. Potrite teriyaki omáčkou tak, aby všetky strany boli rovnomerne pokryté. Pečte lososa v predhriatej rúre na 180°C cca 10 - 12 minút. Vyberte z rúry a dajte na tanier. Podávajte ozdobené jarnou cibuľkou a dochutené korením.

Bojíte se neporiadku? Nemusíte!

Po tom, čo ste si užili chvíľky #enjoytogether, si nemusíte robiť žiadné starosti so špinavým riadom. Somat odstráni aj tú najodolnejšiu špinu, ako sú mastnota a pripáleniny. Váš riad bude znovu dokonale čistý.