Somat Logo

Makaróny s krevetami, paradajkami a nektárinkami

Ingrediencie
Porcie: 2

  • 300 g makarónov
  • 250 g kreviet
  • 5 paradajok
  • 2 nektárinky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 10 g bazalky
  • soľ
  • čierne korenie
  • rastlinný olej na vyprážanie
  • olivový olej na servírovanie

Pomôcky: veľký kastról, veľká misa, strúhadlo, doska na krájanie, nôž, malá misa, panvica na vyprážanie, vareška

Vo veľkom hrnci uvarte makaróny v osolenej vriacej vode cca 8 - 10 minút, podľa návodu na obale. Zceďte a dajte bokom.

Medzitým nahrubo nastrúhajte paradajky. Zlikvidujte šupky a stopky.

Do rovnakej misy nastrúhajte nektárinky, odstráňte kôstky. Osoľte a okoreňte.

Prelisujte cesnak. Najemno nakrájajte bazalku. Olúpte krevety a ak je potreba, odstráňte črievko.

Orestujte krevety a cesnak na rastlinnom oleji pri stredne vysokej teplote cca 1 - 2 minúty z každej strany. Odstavte z platne.

Pridajte makaróny a paradajkovo-nektárinkovú šťavu. Dobre premiešajte a prihrejte, ak je potrebné.

Ozdobte bazalkou a servírujte pokvapkané olivovým olejom. Dobrú chuť!

Bojíte se neporiadku? Nemusíte!

Po tom, čo ste si užili chvíľky #enjoytogether, si nemusíte robiť žiadné starosti so špinavým riadom. Somat odstráni aj tú najodolnejšiu špinu, ako sú mastnota a pripáleniny. Váš riad bude znovu dokonale čistý.