Somat Logo

Plnené pečené zemiaky

Ingrediencie
Porcie: 2

  • 2 väčšie zemiaky
  • 30 g olív
  • 30 g sušených paradajok (naložených v oleji)
  • 1 jarná cibuľka
  • 1 lyžica masla
  • 50 g syra Cheddar (nastrúhaného)
  • 30 g rukoly
  • 1 lyžica crème fraîche
  • soľ
  • čierne korenie

Pomôcky: papier na pečenie, rúra, doska na krájanie, nôž

Predhrejte rúru na 200°C. Rozpoľte olivy, sceďte sušené paradajky, nakrájajte jarnú cibuľku a dajte bokom. Vidličkou na niekoľkých miestach prepichnite zemiaky a umiestnite na papier na pečenie. Pečte zhruba 40 minút, alebo kým nezmäknú.

Vyberte zemiaky z rúry a navrchu ich rozrežte. Každý zemiak prelejte maslom, roztlačte vidličkou, posypte syrom Cheddar a znova roztlačte.

Podľa chuti osoľte a okoreňte. Navrch dajte olivy, sušené paradajky, nakrájanú jarnú cibuľku, rukolu a crème fraîche a ozdobte znovu jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!

Bojíte se neporiadku? Nemusíte!

Po tom, čo ste si užili chvíľky #enjoytogether, si nemusíte robiť žiadné starosti so špinavým riadom. Somat odstráni aj tú najodolnejšiu špinu, ako sú mastnota a pripáleniny. Váš riad bude znovu dokonale čistý.