Somat Logo

Ravioli so špenátom a ricottou

Ingrediencie
Porcie: 4

  • 300 g cesta na cestoviny
  • 200 g špenátu
  • 250 g syra ricotta
  • 100 g Pecorino syra (strúhaného)
  • 50 g píniových orieškov
  • 2 žĺtky
  • soľ
  • čierne korenie

Pomôcky: sito, malý kastról, doska na krájanie, nôž, veľká misa, vareška, strojček na výrobu cestovín, valček, maslovačka, radielko na cesto, veľká panvica, naberačka

Povarte špenát približne 3 - 4 minúty v mierne vriacej vode. Zceďte a vyžmýkajte vodu zo špenátu.

Najemno nasekajte píniové oriešky a povarený špenát.

Zmiešajte špenát, píniové oriešky, žĺtok, pecorino a ricottu. Dôkladne osoľte a okoreňte.

Rozpoľte cesto na cestoviny. Obe polovičky rozvaľkajte na čo najtenšie pláty na pomúčenom povrchu pomocou valčeka alebo strojčekom na cestoviny na prúžky 5 cm x 40 cm.

Druhý žĺtok zmiešajte s trochou vody a pomažte polovicu prúžkov z cesta.

Potom umiestnite plnú lyžicu náplne na každých cca 5 cm cesta, ktoré bolo potreté vajíčkom.

Teraz prikryte ďalšou časťou cesta a pevne ho pritlačte okolo náplne.

Nožom alebo radielkom nakrájajte ravioli na štvorce.

Hotové ravioli varte v osolenej vriacej vode cca 4 - 5 minút, kým nevyplávajú na povrch. Potom ich zceďte a užite si ich takto samostatne alebo s domácou paradajkovou omáčkou.

Bojíte se neporiadku? Nemusíte!

Po tom, čo ste si užili chvíľky #enjoytogether, si nemusíte robiť žiadné starosti so špinavým riadom. Somat odstráni aj tú najodolnejšiu špinu, ako sú mastnota a pripáleniny. Váš riad bude znovu dokonale čistý.