Somat Logo

Sezamové kurča so zeleninou z plechu

Ingrediencie
Porcie: 4

  • 600 g kuracích pŕs (bez kosti a kože)
  • 20 g zázvoru
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 chilli
  • 2 limetky (šťava)
  • 7 lyžíc sójovej omáčky
  • 4 lyžice medu
  • 4 lyžičky sezamových semienok
  • 4 mrkvy
  • 3 papriky (žlté, červené alebo zelené)
  • 1 hlava brokolice
  • 150 g šampiňónov
  • 5 jarných cibuliek
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • koriander na servírovanie

Pomôcky: rúra, strúhadlo, doska na krájanie, nôž, malá miska, škrabka, veľká misa, plech

Predhrejte rúru na 200°C. Olúpte a najemno nastrúhajte zázvor. Najemno nakrájajte cesnak a chilli. Pridajte ich do malej misy spoločne so zázvorom. Pridajte limetkovú šťavu, sójovú omáčku, med a polovicu sezamových semienok. Premiešajte a dajte bokom.

Odstráňte jadrovník z paprík a nakrájajte ich na malé kúsky. Umyte hlavu brokolice a rozdeľte na jednotlivé ružičky. Odstráňte nohy šampiňónov a nakrájajte na štvrtiny. Olúpte a na malé kúsky nakrájajte mrkvu. Najemno pokrájajte bielej časti jarnej cibuľky a zostávajúcu zelenú časť nakrájajte na malé kolieska a dajte bokom. Do veľkej misy pridajte papriky, brokolicu, mrkvu a bielu časť jarných cibuliek. Nakrájajte kuracie prsia na široké rezance a dajte bokom.

Nalejte polovicu omáčky na zeleninu a dobre premiešajte. Osoľte a okoreňte. Vymažte plech rastlinným olejom a rozprestrite na neho zeleninu. Pečte na 200°C cca 15 minút.

Vyberte plech z rúry. Zvyšnou omáčkou pokvapkajte kuracie prsia a položte ich na plech k zelenine. Pečte na 200°C ďalších cca 10 minút, alebo kým nie je kura prepečené. Podávajte ozdobené jarnou cibuľkou, sezamovými semienkami a koriandrom. Dobrú chuť!

Bojíte se neporiadku? Nemusíte!

Po tom, čo ste si užili chvíľky #enjoytogether, si nemusíte robiť žiadné starosti so špinavým riadom. Somat odstráni aj tú najodolnejšiu špinu, ako sú mastnota a pripáleniny. Váš riad bude znovu dokonale čistý.