Deň matiek 2020 – Oslavy našich mám vo svete

Mama je našou najväčšou hrdinkou, najlepšou priateľkou, bezpečným prístavom. Zaslúži si, aby sme jej za bezpodmienečnú lásku, oddanosť a nekonečne veľké srdce ďakovali deň čo deň. Jeden deň v roku si však na poďakovaní dávame naozaj záležať – rodiny na celom svete oslavujú Deň matiek na počesť našich milovaných bytostí. Pozrime sa spolu bližšie na to, kedy sa Deň matiek oslavuje na rôznych miestach na svete, a aké originálne darčeky môžeme na Deň matiek v roku 2020 pripraviť.

Najlepší spôsob, ako tento deň stráviť spoločne, je pri dobrom jedle, ktoré pripravíme doma. Ak sa chcete pri príprave menu na Deň matiek inšpirovať, radi vám podáme pomocnú ruku v podobe jednoduchých a chutných receptov.

Originálne darčeky a aktivity na deň matiek

Začnime tou najdôležitejšou časťou Dňa matiek – poriadnym prekvapením pre mamu. Medzi tradičné darčeky patria kvety a bonboniéry, tým však môže chýbať punc jedinečnosti. Podľa nás je najkrajším darčekom to, čo sa nedá vyvážiť ani zlatom – spoločne strávený čas. Spolu sa to predsa lepšie ťahá a v dnešnom svete je uvoľnený a radostný čas s rodinou čoraz vzácnejší. Na stupeň víťazov sa teda dostali tri odporúčania na jedinečné darčeky ku Dňu matiek, ktoré sa hodia aj na rodinnú videokonferenciu!

Bingo je hra, ktorú si môžete dokonale prispôsobiť podľa seba. Stačí si doma vyrobiť vlastné kartičky na bingo – do jednotlivých políčok vpíšte typické hlášky a mamine obľúbené farby, jedlá či piesne. Na Deň matiek v roku 2020 sa tak môžete zabaviť s mamou pri spoločnej hre. Zaručene sa zabavíte a možno popadáte od smiechu.

Čím viac ľudí sa pridá (alebo pripojí na diaľku) k vašim oslavám Dňa matiek, tým veselšia bude vaša fotosúťaž! Každá rodina musí nájsť fotografie mamy a detí z obdobia, keď ešte boli bábätkami. Hostí rozdeľte do niekoľkých družstiev. Potom už len stačí súťaž odštartovať a pustiť sa do hádania! Každý, kto správne priradí fotografiu bábätka, získa jeden bod. A čo keby tím, ktorý prehral, dostal za úlohu pomasírovať všetky zúčastnené mamy?

Mamine gastronomické zážitky sú v Deň matiek mimoriadne dôležité. Vyhrňte si teda rukávy a ako jedinečný darček ku Dňu matiek pripravte mame dokonalú večeru. Nemajte obavy, už sme pre vás pripravili jednoduché recepty na predjedlo, hlavný chod a dezert. Nemusíte si lámať hlavu ani s následným umývaním riadu – Pur a Somat si s tým poradia.

Kedy sa vo svete oslavuje deň matiek

Oslavy Dňa matiek sa v rôznych kútoch sveta usporadúvajú v rôznych dátumoch. V mnohých stredoeurópskych krajinách, napríklad v Nemecku, Taliansku či Grécku, oslavujú rodiny Deň matiek v druhú májovú nedeľu. Deň matiek v roku 2020 teda pripadá na 10. mája. V Portugalsku, Španielsku a Maďarsku sa Deň matiek zasa oslavuje už v prvú májovú nedeľu. V Poľsku sa Deň matiek oslavuje vždy 26. mája, Francúzsko a Švédsko zasa oslavujú Deň matiek v poslednú májovú nedeľu.

V Egypte a mnohých krajinách Blízkeho Východu sa Deň matiek oslavuje 21. marca. Niektoré krajiny severnej Afriky a západnej Ázie zasa oslavujú Deň matiek na začiatku jari – je to prekrásna metafora, ak si dátum spojíme s rozkvitnutou jarnou prírodou.

Po toľkých nápadoch na oslavy Dňa matiek ste už nepochybne pripravení pustiť sa do hľadania dokonalého darčeka pre milovanú mamičku. Inšpiráciu teraz máte z celého sveta – stačí sa teda pripraviť a spolu s rodinou si naplno vychutnať Deň matiek aj v roku 2020.

Bojíte sa neporiadku? Už sa nemusíte!

Po chvíľach pohody #enjoytogether sa nemusíte trápiť špinavým riadom. Somat potom riad jednoducho umyje! Naše účinné receptúry vyčistia aj najodolnejšiu špinu, ako mastnota a pripáleniny, takže vy si môžete ešte lepšie vychutnať čas strávený s blízkymi!

Zistiť viac

  • Spoznajte našu #Enjoytogether Iniciatívu.

  • Kto vravel, že umývanie riadu musí byť nudné? S týmito nápadmi je zábava zaručená! A s našimi účinnými výrobkami je to naozaj jednoduché! Vyskúšajte teraz!

  • Spojili sme sa s Kitchen StoriesTM, aby sme Vám priniesli dokonalé recepty, ktorými môžete na najbližšom stretnutí potešiť svojich blízkych. Objavte všetky recepty!