Skip to Content

Malé zdravé návyky

Mesiac ku zmene

Nikto nie je oslobodený od zlých návykov. A väčšinou ide o jedlo. Myslíme si, že Mesiac šťastia je tá pravá príležitosť, ako sa niektorých zlozvykov zbaviť. Ale neponáhľajte sa. Zmena jedálnička nie je spočiatku jednoduchá. Preto je najlepšie začať malými krokmi. A ešte lepšie, robte ich spoločne!

Staňte sa vegánom… na jeden deň.

Čo napríklad vegetariánsky alebo dokonca vegánsky deň? Jeden deň v týždni sa vzdajte mäsa a vyskúšajte nové, chutné recepty. Najmä bravčové by nemalo byť na tanieri príliš často. Vysoký obsah kyseliny arachidónovej a mastných kyselín môže zvýšiť bolesť kĺbov. Rozsiahle štúdie ukázali, že vegetariáni majú priaznivejšie hodnoty krvného tlaku, lepšiu telesnú hmotnosť, menej kardiovaskulárnych ochorení a vyššiu dĺžku života. Mäso a údeniny však nie sú výlučne nezdravé. Obsahujú tiež vitamíny a minerály, ktoré sú pre telo dôležité.

Radšej majte plán

Ak si napíšete, čo chcete robiť, bude pre vás ľahšie sa toho držať. Príliš pri tom nepremýšľajte. Každý deň je naplánovaný povrchne. Ako jesť mäso každý pondelok, utorky mať vegetariánske jedlá, piatok je dňom rýb a tak ďalej.

Rutina sa po 66 dňoch stáva zvykom. Musíte však vydržať po dobu 66 dní. Jasne definovaný plán vám s tým pomôže.

Sladkosti

Neuškodí občas jesť sladkosti. Napríklad čokoláda vás robí šťastnými. Okrem cukru a tukov obsahuje tiež bielkovinový stavebný blok tryptofán. Ten sa používa na produkciu serotonínu, ktorý je známy ako hormón šťastia. Aj keď nemôžete mať príliš veľa šťastia, môžete mať príliš veľa čokolády. Preto je dobré miesto čokolády čas od času zobrať jablko. V kombinácii s müsli, jogurtom a trochou medu je to vynikajúca alternatíva nezdravého jedla.

Začnite variť!

Varenie je lepšie ako jesť vonku. Na jednej strane pridáva veľa zábavy tým, že stojíte v kuchyni s vašimi blízkymi a spoločne pripravujete jedlo, na druhej strane šetrí peniaze. Urobte si z pravidelného varenia návyk. Najlepšie spolu so svojimi najbližšími. Naučte svoje deti niekoľko kuchárskych trikov. Pripojte sa cez videohovor s babičkou a dedkom, ak máte nejaké otázky ohľadom ich tajných receptov. Možno z toho vytvoríte novú nedeľné rutinu. Babička to bude určite milovať.

Umývajte svoj riad múdro.

Pokiaľ ide o umývanie riadu, má zmysel si osvojiť múdre typy vo vašej každodennej rutine:

  • Nezabudnite najprv odstrániť spodný kôš umývačky riadu, aby všetka voda nestriekala nadol.
  • Hrnce a panvice namočte handričkou a horúcou mydlovou vodou, aby ste ľahšie odstránili mastné škvrny a prilepené zvyšky jedla. Použite náš Pur Secrets Mineral Pearls.
  • Je dobré dávať pokrievky a iné drobné predmety do sieťky na bielizeň, aby neprepadli roštom v umývačke.

Malé zmeny v každodennom živote robia z dlhodobého hľadiska veľký rozdiel. Bavte sa výberom svojich nových návykov. A využite Mesiac šťastia k ich realizácii. Nikdy nezabudnite: nerobte to sami. Tráviť čas, meniť veci a žiť nanovo sú oveľa väčšia zábava, keď sa robia spoločne.

Bojíte sa neporiadku? Už sa nemusíte!

Po chvíľach pohody #enjoytogether sa nemusíte trápiť špinavým riadom. Somat potom riad jednoducho umyje! Naše účinné receptúry vyčistia aj najodolnejšiu špinu, ako mastnota a pripáleniny, takže vy si môžete ešte lepšie vychutnať čas strávený s blízkymi!

Zistiť viac

  • Spoznajte našu #Enjoytogether Iniciatívu.

  • Kto vravel, že umývanie riadu musí byť nudné? S týmito nápadmi je zábava zaručená! A s našimi účinnými výrobkami je to naozaj jednoduché! Vyskúšajte teraz!

  • Spojili sme sa s Kitchen StoriesTM, aby sme Vám priniesli dokonalé recepty, ktorými môžete na najbližšom stretnutí potešiť svojich blízkych. Objavte všetky recepty!