Calzone s mozzarellou a grilovanou zeleninou
Ingrediencie
Porcie: 2
- 1 žltá paprika
- 1 baklažán
- 1 cuketa
- 250 g mozzarelly
- 21 g čerstvého droždia
- 125 ml vody (vlažnej)
- 175 g múky
- 75 g jemnej semolinovej múky
- ½ lyžičky soli
- 2 lyžice olivového oleja
- 5 vetvičiek bazalky
- 1 citrón
- 30 g parmezánu
- 200 g paradajkového pyré
- 1 lyžička sušeného oregana
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej (na vymastenie a vyprážanie)
- semolina (na pomúčenie)
Pomôcky: 2 misy, kuchynská utierka, doska na krájanie, nôž, grilovacia panvica, špachtľa, maslovačka, veľká misa, strúhadlo, rúra, valček, plech
Pridajte do misy čerstvé droždie a rozpustite vo vlažnej vode. Pridajte múku, semolinu, soľ a polovicu olivového oleja. Hnetieme, kým sa nevytvorí hladké cesto. Prikryte kuchynskou utierkou a nechajte kysnúť cca 1 hodinu, alebo kým sa cesto nezdvojnásobí.
Medzitým nakrájajte papriku, baklažán a cuketu na malé kúsky. Opečte zeleninu na rozpálenej grilovacej panvici po oboch stranách dohneda, občas pomažte olivovým olejom. Odstráňte zeleninu z grilovacej panvice, pokrájajte a dajte do misy. Najemno nasekajte bazalku a pridajte ju do misy k zelenine, spoločne s citrónovou kôrou, strúhaným parmezánom, soľou a korením. Premiešajte.
Predhrejte rúru na 220°C. Rozpoľte cesto a pomúčte semolinou. Rozvaľkajte jednu polovicu cesta do veľkého kruhu, zhruba 25 cm v priemere. Nakrájajte mozzarellu na plátky a štvrtinu umiestnite na jednu stranu cesta. Pridajte zeleninovú zmes a ďalšiu štvrtinu mozzarelly. Preložte cesto cez náplň a okraj utesnite. Opakujte aj s druhou polovicou cesta a zvyšným syrom.
Vložte calzone na plech a potrite olivovým olejom. Pečte na 220°C približne 10 minút.
Medzitým pridajte do misy paradajkové pyré, sušené oregano, soľ, korenie a zvyšok olivového oleja a premiešajte. Servírujte hotové calzone s paradajkovou omáčkou. Dobrú chuť!
Bojíte se neporiadku? Nemusíte!
Po tom, čo ste si užili chvíľky #enjoytogether, si nemusíte robiť žiadné starosti so špinavým riadom.
Somat odstráni aj tú najodolnejšiu špinu, ako sú mastnota a pripáleniny. Váš riad bude znovu dokonale čistý.