Cestoviny s gaštanmi a hubami
Ingrediencie
Porcie: 4
- 500 g cestovín tagliatelle
- 300 g lúpaných gaštanov
- 400 g húb
- 2 cibule
- 4 jarné cibuľky
- 2 strúčiky cesnaku
- 8 lyžíc olivového oleja
- 500 ml smotany
- 1 citrón (šťava)
- 50 g parmezánu
- soľ
- čierne korenie
- jarná cibuľka na ozdobenie
Pomôcky: doska na krájanie, nôž, veľký hrniec, panvica na vyprážanie, strúhadlo, lis na citrusy, sito
Najemno nakrájajte jarnú cibuľku. Nasekajte cibuľu a vylisujte cesnak. Odstráňte "stonky" húb a potom rozštvrťte. Nakrájajte olúpané gaštany.
Do hrnca s osolenou vodou pridajte cestoviny a varte, kým nie sú al dente, podľa pokynov na obale.
Rozohrejte v panvici olivový olej na stredne vysokú teplotu. Pridajte cibuľu a cesnak a nechajte zosklovatieť. Potom pridajte huby a restujte cca 5 minút. Podľa chuti osoľte. Pridajte nakrájané gaštany a varte približne 3 minúty.
Zalejte smotanou a varte približne 4 minúty. Medzitým nastrúhajte parmezán najemno. Podľa chuti osoľte, okoreňte a dochuťte šťavou z citróna. Pridajte parmezán a miešajte, aby sa zmes spojila.
Zceďte cestoviny, pridajte ich k zmesi do panvice a premiešajte. Servírujte a ozdobte jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!
Bojíte se neporiadku? Nemusíte!
Po tom, čo ste si užili chvíľky #enjoytogether, si nemusíte robiť žiadné starosti so špinavým riadom.
Somat odstráni aj tú najodolnejšiu špinu, ako sú mastnota a pripáleniny. Váš riad bude znovu dokonale čistý.