Cestoviny s rýchlou paradajkovou omáčkou
Ingrediencie
Porcie: 2
- 400 g cestovín
- 300 g paradajok
- 1 strúčik cesnaku
- 10 bazalkových listov
- ½ cibule
- 8 lyžíc olivového oleja
- 2 sušené paradajky
- 50 ml pomarančového džúsu
- 1 lyžička agávového sirupu
- 2 lyžičky morskej soli
- ¼ lyžičky korenia
- soľ
- čierne korenie
- bazalka na servírovanie
Pomôcky: panvica na vyprážanie, vareška, doska na krájanie, nôž, mixér, hrniec
Nakrájajte paradajky na štvrťky a odstráňte stopky. Olúpte a najemno nasekajte cesnak. Umyte, usušte a nasekajte bazalku. Olúpte a na malé kocky nakrájajte cibuľu. V panvici rozohrejte olivový olej na strednom plameni a orestujte cibuľu cca 2 - 3 minúty. Odstavte z platne.
Do mixéra pridajte polovicu paradajok, orestovanú cibuľu, sušené paradajky, cesnak, pomarančový džús, agávový sirup, soľ, čierne korenie a zvyšný olivový olej. Rozmixujte na najvyššom výkone približne 1 minútu, alebo kým nebude zmes hladká. Potom pridajte zvyšné paradajky a bazalku a dvakrát až trikrát použite pulznú funkciu pre zapracovanie.
Pridajte cestoviny do vriacej osolenej vody v hrnci. Varte podľa pokynov na obale na al dente, potom sceďte. Pridajte paradajkovú omáčku a uvarené cestoviny do veľkej panvice a poriadne premiešajte. Podľa chuti osoľte a okoreňte. Cestoviny servírujte s čerstvou bazalkou navrchu. Dobrú chuť!
Bojíte se neporiadku? Nemusíte!
Po tom, čo ste si užili chvíľky #enjoytogether, si nemusíte robiť žiadné starosti so špinavým riadom.
Somat odstráni aj tú najodolnejšiu špinu, ako sú mastnota a pripáleniny. Váš riad bude znovu dokonale čistý.