Chana Masala
Ingrediencie
Porcie: 4
- 400 g konzervovaného cícera
- 800 g konzervovaných drvených paradajok
- 15 g zázvoru
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 1 chilli paprička
- 1 lyžica korenia garam masala
- 1 lyžička mletej rímskej rasce
- 1 lyžička kurkumy
- ½ lyžičky mletého čili
- 4 lyžice ghí (prepustené maslo)
- 50 ml vody
- soľ
- koriander (na ozdobu)
- naan chlieb (na servírovanie)
- basmati ryža (uvarená, na servírovanie)
Pomôcky: doska na krájanie, nôž, jemné sitko, kuchynský robot, panvica na vyprážanie, gumová špachtľa
Olúpte zázvor, cesnak a cibuľu. Cibuľu nakrájajte. Preceďte cícer a nálev z neho si môžete ponechať na iný recept. Do kuchynského robota pridajte olúpaný zázvor a cesnak, chilli, korenie garam masala, mletú rascu, kurkumu a mleté chilli a rozmixujte na hladkú pastu.
Rozohrejte ghí v panvici na strednú teplotu. Pridajte cibuľu a restujte približne 5 minút, alebo do sklovita. Pridajte pastu z korenia, prepláchnutý cícer, drvené paradajky a vodu, a nechajte povariť cca 10 minút.
Dochuťte soľou podľa chuti. Ozdobte koriandrom a servírujte s naan chlebom a uvarenou basmati ryžou. Dobrú chuť!
Bojíte se neporiadku? Nemusíte!
Po tom, čo ste si užili chvíľky #enjoytogether, si nemusíte robiť žiadné starosti so špinavým riadom.
Somat odstráni aj tú najodolnejšiu špinu, ako sú mastnota a pripáleniny. Váš riad bude znovu dokonale čistý.