Dusené kura na špalde z 5 prísad
Suroviny
Porcie: 2
- 2 kuracie stehná
- 190 g špaldy
- 1/2 hlavičky červenej čakanky
- 6 strúčikov cesnaku
- 60 ml jablčného octu
- 355 ml vody
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej na vyprážanie
Náčinie: doska na krájanie, nôž, kuchynské kliešte, hrniec, varecha
Kura z oboch strán poriadne osoľte a okoreňte.
Z červenej čakanky vykrojte stred a nakrájajte ju na tenké prúžky. Ošúpte a pretlačte strúčiky cesnaku.
Hrniec s vodou postavte na mierny oheň a pridajte kvapku olivového oleja. Pridajte dolnú časť kuracích stehien a horné stehná uložte kožou nadol a varte približne 12 minút, kým koža zhnedne do chrumkava. Otočte a varte ďalších približne 8 minút. Vyberte z hrnca.
V prípade potreby pridajte do hrnca ešte zopár kvapiek olivového oleja a pridajte cesnak. Prudko pražte približne 1 minútu a potom pridajte špaldu. Osoľte a okoreňte a pražte približne 5 minút, prísady začnú rozvoniavať a špalda sa jemne opečie. Podlejte jablkovým octom a potom pridajte vodu. Priveďte zmes do var
Keď začne voda vrieť, vložte naspäť kura a varte približne 20 minút, kým sa kura a špalda dovaria a takmer všetka tekutina sa vyvarí. Naložte špaldu a kura na taniere a podávajte s červenou čakankou. Dobrú chuť!
Bojíte se neporiadku? Nemusíte!
Po tom, čo ste si užili chvíľky #enjoytogether, si nemusíte robiť žiadné starosti so špinavým riadom.
Somat odstráni aj tú najodolnejšiu špinu, ako sú mastnota a pripáleniny. Váš riad bude znovu dokonale čistý.