Fettuccine Alfredo
Ingrediencie
Porcie: 4
- 500 g čerstvých cestovín fettuccine
- 2 strúčiky cesnaku
- 4 lyžice petržlenu
- 80 g masla
- 400 ml smotany
- 150 g parmezánu
- parmezán na servírovanie
- soľ
- čierne korenie
Pomôcky: kuchynská doska, nôž, malá panvica, veľká panvica, sito
Olúpte a nasekajte cesnak. Najemno nakrájajte petržlen.
V panvici rozpustite maslo na mierne nízku teplotu. Pridajte cesnak a restujte približne 1 minútu. Zalejte smotanou a ochuťte soľou a čiernym korením. Povarte cca 3 minúty, alebo do mierneho zahustnutia. Občas zamiešajte. Pridajte parmezán a panvicu odstavte z platne.
Priveďte vodu do varu. Osoľte, pridajte fettuccine a varte do al dente. Zceďte uvarené cestoviny a pridajte ich do krémovej omáčky. Premiešajte. Dajte panvicu späť na platňu, pridajte nakrájanú petržlen a maslo, a opäť premiešajte.
Podľa chuti osoľte a okoreňte. Servírujte s extra parmezánom. Dobrú chuť!
Bojíte se neporiadku? Nemusíte!
Po tom, čo ste si užili chvíľky #enjoytogether, si nemusíte robiť žiadné starosti so špinavým riadom.
Somat odstráni aj tú najodolnejšiu špinu, ako sú mastnota a pripáleniny. Váš riad bude znovu dokonale čistý.