Grilovaný Caesar šalát
Ingrediencie
Porcie: 4
- 2 hlávky rímskeho šalátu
- 4 ančovičky
- 3 strúčiky cesnaku (olúpané)
- 80 ml extra-virgin olivového oleja
- 1 bageta
- 2 lyžice Worcester omáčky
- 2 lyžice majonézy
- 2 citróny (šťava)
- 2 lyžičky dijonskej horčice
- 100 g parmezánu (nastrúhaného)
- soľ
- čierne korenie
Pomôcky: mixér alebo kuchynský robot, maslovačka, grilovacia panvica alebo gril, doska na krájanie, nôž
Rozmixujte ančovičky, olúpaný cesnak, olej, soľ a čierne korenie dohladka.
Rozohrejte grilovaciu panvicu alebo gril na stredne vysokú teplotu. Pozdĺžne rozpoľte hlávky rímskeho šalátu; rozpoľte bagetu a potom ešte raz, ale pozdĺžne. Maslovačkou potrite šalát a bagetu zmesou z ančovičiek.
Grilujte hlávky rímskeho šalátu a bagetu zhruba 1-2 minúty, alebo kým sa neobjavia odtlačky od grilovania. Medzitým do zvyšnej zmesi z ančovičiek pridajte Worcester omáčku, majonézu, citrónovú šťavu, horčicu a časť nastrúhaného parmezánu a mixujte dohladka, približne 2 minúty. Podľa chuti osoľte a okoreňte.
Servírujte rímsky šalát a pečivo buď celé alebo nakrájané na široké prúžky. Pokvapkajte alebo premiešajte s Caesar dressingom podľa chuti a ozdobte zvyšným nastrúhaným parmezánom.
Bojíte se neporiadku? Nemusíte!
Po tom, čo ste si užili chvíľky #enjoytogether, si nemusíte robiť žiadné starosti so špinavým riadom.
Somat odstráni aj tú najodolnejšiu špinu, ako sú mastnota a pripáleniny. Váš riad bude znovu dokonale čistý.