Hovädzí kebab so škoricou a zelenou tahini pastou
Ingrediencie
Porcie: 8
- 1 kg mletého hovädzieho mäsa
- 16 ks celej škorice
- 200 g tahini pasty
- 20 g koriandra
- 40 g petržlenu
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 citrón
- 1 lyžička soli
- 200 ml studenej vody
- 1 lyžička rasce
- ½ lyžičky jedlej sódy
- 50 g píniových orieškov
- rastlinný olej na vyprážanie
Pomôcky: misa, lis na citrusy, metlička, doska na krájanie, nôž, veľká misa, grilovacia panvica
Najemno nakrájajte koriander a petržlen. Olúpte cibuľu a nakrájajte ju na kocky. Odšťavte citrón. Do misy pridajte tahini, citrónovú šťavu, tretinu rozdrveného cesnaku, polovicu nasekaného petržlenu a nasekaný koriander. Osoľte a okoreňte. Premiešajte a postupne pridávajte vodu, kým kebabová omáčka nezhustne. Dajte stranou.
Do veľkej misy pridajte mleté mäso, nakrájanú cibuľu, zvyšok cesnaku, rascu, jedlú sódu, píniové oriešky, zvyšný petržlen, soľ a rukami zapracujte.
Mletú mäsovú zmes sformujte do silných kebab roliek, vpichnite do nich celú škoricu a zľahka stlačte a pridržte. Potrite trochou oleja a presuňte na tanier.
Rozohrejte rastlinný olej v grilovacej panvici na stredne vysokú teplotu a grilujte kebab cca 10 - 12 minút. Servírujte so zelenou tahini pastou a dobrú chuť!
Bojíte se neporiadku? Nemusíte!
Po tom, čo ste si užili chvíľky #enjoytogether, si nemusíte robiť žiadné starosti so špinavým riadom.
Somat odstráni aj tú najodolnejšiu špinu, ako sú mastnota a pripáleniny. Váš riad bude znovu dokonale čistý.