Skip to Content
header image

Jahňacie rebierka obalené v pistáciovej kruste s rozmarínovou polentou

Suroviny

Porcie: 4

  • 1 shallot
  • 60 g butter
  • 50 g pistachios
  • 50 g breadcrumbs
  • 1 egg
  • 1 tbsp mustard
  • 5 tbsp olive oil
  • ½ tsp whole nutmeg (divided)
  • 250 g green olives 
  • 250 ml chicken broth
  • 3 sprigs rosemary (leaves)
  • 60 g polenta
  • 25 g Parmesan cheese
  • 1 kg rack of lamb
  • salt 
  • pepper
  • šalotka
  • 60 g masla
  • 50 g pistácií
  • 50 g strúhanky
  • 1 vajce
  • 1 polievková lyžica horčice
  • 5 polievkových lyžíc olivového oleja
  • 1/2 čajovej lyžičky celého muškátového orieška (na dve časti)
  • 250 g zelených olív
  • 250 ml kuracieho vývaru
  • 3 vetvičky rozmarínu (lístky)
  • 60 g polenty
  • 25 g parmezánu
  • 1 kg jahňacích rebierok
  • soľ
  • čierne korenie

Kuchynské potreby: doska na krájanie, nôž, panvica na vyprážanie, varecha, mixér, veľká misa, strúhadlo, potravinová fólia, nižší hrniec, metlička, rúra, zapekacia panvica

1. Šalotku nakrájame najemno.

2. Šalotku pražíme do sklovita na masle približne 3 až 5 minút.

3. Pistácie nahrubo posekáme v mixéri.

4. Vo veľkej mise zmiešame pistácie, strúhanku, vajce, horčicu, šalotku a olivový olej. Dôkladne premiešame.

5. Do pistáciovej zmesi najemno nastrúhame muškátový oriešok. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Poriadne premiešame.

6. Pistáciovú zmes nasypeme na veľký kus potravinovej fólie. Zmes vytvarujeme do valčeka a pevne zrolujeme do fólie. Vložíme zmes do chladničky a necháme odpočívať.

7. Olivy nakrájame nahrubo.

8. Do nižšieho hrnca pridáme vývar a rozmarínové vetvičky, varíme na miernej teplote a dochutíme soľou a korením. Nastrúhame muškátový oriešok a uvedieme do varu.

9. Pridáme polentu a stále miešame, kým zmes nezhustne.

10. Vmiešame olivy a nastrúhame parmezán. Dôkladne premiešame a odložíme.

11. Rúru predhrejeme na 180 °C. V zapekacej panvici zohrejeme olivový olej a pri strednej až vyššej teplote opražíme jahňacie mäso približne 3 až 5 minút z každej strany. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Pistáciovú zmes rozbalíme z potravinovej fólie. Rovnomerne ju nasypeme na vrch jahňacieho mäsa. V predhriatej rúre pečieme pri teplote 180 °C približne 10 až 15 minút. Podávame s polentou. Dobrú chuť!

Bojíte se neporiadku? Nemusíte!

Po tom, čo ste si užili chvíľky #enjoytogether, si nemusíte robiť žiadné starosti so špinavým riadom.
Somat odstráni aj tú najodolnejšiu špinu, ako sú mastnota a pripáleniny. Váš riad bude znovu dokonale čistý.

Zistite viac

  • Spoznajte našu #Enjoytogether Iniciatívu.

  • Inšpirujte sa!

  • Kto vravel, že umývanie riadu musí byť nudné? S týmito nápadmi je zábava zaručená! A s našimi účinnými výrobkami je to naozaj jednoduché! Vyskúšajte teraz!