Klasické tiramisu
Suroviny
Porcie: 6
- 250 g mascarpone
- 250 g podlhovastých piškót
- 2 vajíčka
- 60 g práškového cukru
- 100 ml espressa
- 3 polievkových lyžíc likéru Amaretto
- 1 polievková lyžica horkej čokolády
- 1 polievková lyžica nesladeného kakaového prášku
- soľ
Kuchynské pomôcky
veľká misa, ručný mixér s metličkami na šľahanie, kuchynská stierka, zapekacia misa, jemné strúhadlo, jemné sitko
Krok 1/4
2 vajíčka – 30 g práškového cukru – 1 polievková lyžica likéru Amaretto – 250 g syra mascarpone – veľká misa – ručný mixér s metličkami na šľahanie
Oddeľte žĺtka od bielkov. Žĺtky vymiešajte s práškovým cukrom, aby vznikla svetlá nadýchaná zmes. Pridajte Amaretto a mascarpone. Všetko spolu vyšľahajte na hladkú zmes.
Krok 2/4
soľ – 30 g práškového cukru kuchynská stierka
Z bielkov so štipkou soli vyšľahajte tuhý sneh. Pomaly vmiešajte zvyšný práškový cukor. Opatrne vmiešajte vyšľahaný sneh do krému z mascarpone.
Krok 3/4
100 ml espressa – 2 polievkové lyžice Amaretta – 250 g podlhovastých piškót – 1 polievková lyžica horkej čokolády zapekacia misa – jemné strúhadlo
V plochej miske zmiešajte espresso so zvyšným likérom Amaretto. Namočte podlhovasté piškóty na chvíľu do zmesi espressa a likéru a potom ich poukladajte na dno zapekacej misy. Piškóty pokryte zmesou krému z mascarpone a všetko posypte jemnou vrstvou strúhanej čokolády.
Krok 4/4
1 polievková lyžica nesladeného kakaa
jemné sitko
Pokračujte vo vytváraní ďalších vrstiev, kým nevyužijete všetky suroviny. Všetko zakončite vrstvou krému z mascarpone posypanou jemne nastrúhanou čokoládou a nakoniec tiramisu poprášte nesladeným kakaom. Dajte najmenej na 3 hodiny do chladničky a potom podávajte. Dobrú chuť!
Bojíte se neporiadku? Nemusíte!
Po tom, čo ste si užili chvíľky #enjoytogether, si nemusíte robiť žiadné starosti so špinavým riadom.
Somat odstráni aj tú najodolnejšiu špinu, ako sú mastnota a pripáleniny. Váš riad bude znovu dokonale čistý.