Losos teriyaki
Ingrediencie
Porcie: 2
- 2 jarné cibuľky
- 100 ml zeleninového vývaru
- 100 ml sójovej omáčky
- 15 ml mirinu (sladké ryžové víno)
- 1 lyžica medu
- 2 filety z lososa
- čierne korenie
Pomôcky: doska na krájanie, nôž, kastról, vareška, tanier, rúra, panvica vhodná do rúry
Nasekajte jarnú cibuľku.
V kastróle na stredne vysokom plameni zmiešajte zeleninový vývar, sójovú omáčku, mirin a med. Varte, kým sa objem nezmenší na polovicu, približne 10 - 15 minút.
Predhrejte rúru na 180°C. Dajte lososa na panvicu. Potrite teriyaki omáčkou tak, aby všetky strany boli rovnomerne pokryté. Pečte lososa v predhriatej rúre na 180°C cca 10 - 12 minút. Vyberte z rúry a dajte na tanier. Podávajte ozdobené jarnou cibuľkou a dochutené korením.
Bojíte se neporiadku? Nemusíte!
Po tom, čo ste si užili chvíľky #enjoytogether, si nemusíte robiť žiadné starosti so špinavým riadom.
Somat odstráni aj tú najodolnejšiu špinu, ako sú mastnota a pripáleniny. Váš riad bude znovu dokonale čistý.