Makaróny s krevetami, paradajkami a nektárinkami
Ingrediencie
Porcie: 2
- 300 g makarónov
- 250 g kreviet
- 5 paradajok
- 2 nektárinky
- 1 strúčik cesnaku
- 10 g bazalky
- soľ
- čierne korenie
- rastlinný olej na vyprážanie
- olivový olej na servírovanie
Pomôcky: veľký kastról, veľká misa, strúhadlo, doska na krájanie, nôž, malá misa, panvica na vyprážanie, vareška
Vo veľkom hrnci uvarte makaróny v osolenej vriacej vode cca 8 - 10 minút, podľa návodu na obale. Zceďte a dajte bokom.
Medzitým nahrubo nastrúhajte paradajky. Zlikvidujte šupky a stopky.
Do rovnakej misy nastrúhajte nektárinky, odstráňte kôstky. Osoľte a okoreňte.
Prelisujte cesnak. Najemno nakrájajte bazalku. Olúpte krevety a ak je potreba, odstráňte črievko.
Orestujte krevety a cesnak na rastlinnom oleji pri stredne vysokej teplote cca 1 - 2 minúty z každej strany. Odstavte z platne.
Pridajte makaróny a paradajkovo-nektárinkovú šťavu. Dobre premiešajte a prihrejte, ak je potrebné.
Ozdobte bazalkou a servírujte pokvapkané olivovým olejom. Dobrú chuť!
Bojíte se neporiadku? Nemusíte!
Po tom, čo ste si užili chvíľky #enjoytogether, si nemusíte robiť žiadné starosti so špinavým riadom.
Somat odstráni aj tú najodolnejšiu špinu, ako sú mastnota a pripáleniny. Váš riad bude znovu dokonale čistý.