Parmezánový baklažán
Ingrediencie
Porcie: 8
- 3 baklažány
- 1 cibuľa (biela)
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžica rozmarínu
- 6 lyžíc bazalky
- 2 lyžičky sušeného oregana
- 2 lyžičky sušeného tymiánu
- 1 lyžica paradajkového pyré
- 750 g konzervovaných krájaných paradajok
- 500 g mozzarelly
- 100 g parmezánu (strúhaného)
- olivový olej
Pomôcky: doska na krájanie, nôž, veľký kastról, panvica na vyprážanie, zapekacia misa, rúra
Najemno nakrájajte cibuľu a vylisujte cesnak. Nahrubo nasekajte bazalku a rozmarín. Odmerajte si oregáno a tymián. Nakrájajte baklažán na pozdĺžne plátky.
Vo veľkom kastróle rozohrejte olivový olej a orestujte cibuľu a cesnak na strednom plameni približne 5 - 7 minút, až do sklovita. Pridajte paradajkové pyré a restujte ďalšie 1 - 2 minúty.
Pridajte do kastróla paradajky a priveďte k miernemu varu.
Do paradajkovej omáčky pridajte soľ, korenie, oregano, tymián a rozmarín. Nechajte mierne variť cca 10 - 15 minút.
V panvici rozohrejte olivový olej na strednom plameni. Orestujte baklažán cca 2 - 3 minúty z každej strany. Odstavte z platne.
Nakrájajte mozzarellu na zhruba rovnako hrubé plátky ako baklažán.
V zapekacej mise vytvorte dve oddelené vrstvy baklažánu, mozzarelly a paradajkovej omáčky.
Predhrejte rúru na 180°C. Na vrch rozprestrite bazalku a parmezán. Vložte do rúry a pečte cca 20 - 25 minút do zlatista. Ozdobte čerstvými bazalkovými listami a užite si jedlo ešte teplé!
Bojíte se neporiadku? Nemusíte!
Po tom, čo ste si užili chvíľky #enjoytogether, si nemusíte robiť žiadné starosti so špinavým riadom.
Somat odstráni aj tú najodolnejšiu špinu, ako sú mastnota a pripáleniny. Váš riad bude znovu dokonale čistý.