Plnené pečené zemiaky
Ingrediencie
Porcie: 2
- 2 väčšie zemiaky
- 30 g olív
- 30 g sušených paradajok (naložených v oleji)
- 1 jarná cibuľka
- 1 lyžica masla
- 50 g syra Cheddar (nastrúhaného)
- 30 g rukoly
- 1 lyžica crème fraîche
- soľ
- čierne korenie
Pomôcky: papier na pečenie, rúra, doska na krájanie, nôž
Predhrejte rúru na 200°C. Rozpoľte olivy, sceďte sušené paradajky, nakrájajte jarnú cibuľku a dajte bokom. Vidličkou na niekoľkých miestach prepichnite zemiaky a umiestnite na papier na pečenie. Pečte zhruba 40 minút, alebo kým nezmäknú.
Vyberte zemiaky z rúry a navrchu ich rozrežte. Každý zemiak prelejte maslom, roztlačte vidličkou, posypte syrom Cheddar a znova roztlačte.
Podľa chuti osoľte a okoreňte. Navrch dajte olivy, sušené paradajky, nakrájanú jarnú cibuľku, rukolu a crème fraîche a ozdobte znovu jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!
Bojíte se neporiadku? Nemusíte!
Po tom, čo ste si užili chvíľky #enjoytogether, si nemusíte robiť žiadné starosti so špinavým riadom.
Somat odstráni aj tú najodolnejšiu špinu, ako sú mastnota a pripáleniny. Váš riad bude znovu dokonale čistý.