Ravioli so špenátom a ricottou
Ingrediencie
Porcie: 4
- 300 g cesta na cestoviny
- 200 g špenátu
- 250 g syra ricotta
- 100 g Pecorino syra (strúhaného)
- 50 g píniových orieškov
- 2 žĺtky
- soľ
- čierne korenie
Pomôcky: sito, malý kastról, doska na krájanie, nôž, veľká misa, vareška, strojček na výrobu cestovín, valček, maslovačka, radielko na cesto, veľká panvica, naberačka
Povarte špenát približne 3 - 4 minúty v mierne vriacej vode. Zceďte a vyžmýkajte vodu zo špenátu.
Najemno nasekajte píniové oriešky a povarený špenát.
Zmiešajte špenát, píniové oriešky, žĺtok, pecorino a ricottu. Dôkladne osoľte a okoreňte.
Rozpoľte cesto na cestoviny. Obe polovičky rozvaľkajte na čo najtenšie pláty na pomúčenom povrchu pomocou valčeka alebo strojčekom na cestoviny na prúžky 5 cm x 40 cm.
Druhý žĺtok zmiešajte s trochou vody a pomažte polovicu prúžkov z cesta.
Potom umiestnite plnú lyžicu náplne na každých cca 5 cm cesta, ktoré bolo potreté vajíčkom.
Teraz prikryte ďalšou časťou cesta a pevne ho pritlačte okolo náplne.
Nožom alebo radielkom nakrájajte ravioli na štvorce.
Hotové ravioli varte v osolenej vriacej vode cca 4 - 5 minút, kým nevyplávajú na povrch. Potom ich zceďte a užite si ich takto samostatne alebo s domácou paradajkovou omáčkou.
Bojíte se neporiadku? Nemusíte!
Po tom, čo ste si užili chvíľky #enjoytogether, si nemusíte robiť žiadné starosti so špinavým riadom.
Somat odstráni aj tú najodolnejšiu špinu, ako sú mastnota a pripáleniny. Váš riad bude znovu dokonale čistý.