Ingrediencie
Porcie: 4
- 500 g halloumi
- 1 červená cibuľa
- ½ cukety
- ½ baklažánu
- 175 ml rastlinného oleja
- 1 lyžička kari korenia
- 100 g horčice
- 30 g cukru
- 10 g medu
- 4 burgrové žemle
- 4 radicchio listy
- 2 štipky mäty
- soľ
- čierne korenie
- rastlinný olej na vyprážanie
Pomôcky: doska na krájanie, nôž, plastový sáčok, panvica na vyprážanie, kliešte, rúra, veľká misa, metlička, plech, papier na pečenie, vrúbkovaný nôž, špachtľa, maslovačka
Nakrájajte cibuľu na kolieska a Halloumi, cuketu a baklažán na plátky.
Do plastového vrecka pridajte trochu rastlinného oleja, kari korenie, soľ a čierne korenie. Uzavrite a pretrepte. Potom pridajte plátky halloumi. Dajte vrecko do chladničky a nechajte marinovať cca 30 - 60 minút.
Rozohrejte v panvici rastlinný olej. Opekajte baklažán na strednom plameni z každej strany cca 3 - 5 minút do ľahkého opečenie a zmäknutia. Potom osoľte a okoreňte a plátky dajte bokom.
V rovnakej panvici opečte plátky cukety na cca 2 - 3 minúty z každej strany do zlatista a zmäknutia. Pokiaľ je potrebné, pridajte viac oleja. Odložte panvicu zo sporáku.
Predhrejte rúru na 200°C. Vo veľkej mise vyšľahajte horčicu, cukor a med.
Za stáleho miešania pridávajte tenkým prúdom zvyšný rastlinný olej. Miešajte, kým nevznikne krémová omáčka. Dochuťte soľou a korením.
Rozkrojte burgrové žemle a umiestnite ich na plech s papierom na pečenie. Opečte ich v predhriatej rúre na 200°C cca 4 - 6 minút.
Rozpáľte v panvici olej na stredne vysokú teplotu. Opečte halloumi syr cca 2 - 3 minúty z každej strany do ľahko hneda.
Pomažte každú žemľu medovo-horčicovou omáčkou. Na spodnú časť žemle dajte radicchio salámu a plátok syra, cukety, baklažánu a navrch cibuľové krúžky. Na zeleninu položte lístky mäty. Polejte znovu omáčkou, prikryte hornou časťou žemle a vychutnajte si burgre s domácimi hranolkami!
Po tom, čo ste si užili chvíľky #enjoytogether, si nemusíte robiť žiadné starosti so špinavým riadom.
Somat odstráni aj tú najodolnejšiu špinu, ako sú mastnota a pripáleniny. Váš riad bude znovu dokonale čistý.