Somat Logo

Klasické tiramisu

Suroviny
Porcie: 6

  • 250 g mascarpone
  • 250 g podlhovastých piškót
  • 2 vajíčka
  • 60 g práškového cukru
  • 100 ml espressa
  • 3 polievkových lyžíc likéru Amaretto
  • 1 polievková lyžica horkej čokolády
  • 1 polievková lyžica nesladeného kakaového prášku
  • soľ

Kuchynské pomôcky
veľká misa, ručný mixér s metličkami na šľahanie, kuchynská stierka, zapekacia misa, jemné strúhadlo, jemné sitko

Krok 1/4

2 vajíčka – 30 g práškového cukru – 1 polievková lyžica likéru Amaretto – 250 g syra mascarpone – veľká misa – ručný mixér s metličkami na šľahanie

Oddeľte žĺtka od bielkov. Žĺtky vymiešajte s práškovým cukrom, aby vznikla svetlá nadýchaná zmes. Pridajte Amaretto a mascarpone. Všetko spolu vyšľahajte na hladkú zmes.

Krok 2/4

soľ – 30 g práškového cukru kuchynská stierka

Z bielkov so štipkou soli vyšľahajte tuhý sneh. Pomaly vmiešajte zvyšný práškový cukor. Opatrne vmiešajte vyšľahaný sneh do krému z mascarpone.

Krok 3/4

100 ml espressa – 2 polievkové lyžice Amaretta – 250 g podlhovastých piškót – 1 polievková lyžica horkej čokolády zapekacia misa – jemné strúhadlo

V plochej miske zmiešajte espresso so zvyšným likérom Amaretto. Namočte podlhovasté piškóty na chvíľu do zmesi espressa a likéru a potom ich poukladajte na dno zapekacej misy. Piškóty pokryte zmesou krému z mascarpone a všetko posypte jemnou vrstvou strúhanej čokolády.

Krok 4/4

1 polievková lyžica nesladeného kakaa
jemné sitko

Pokračujte vo vytváraní ďalších vrstiev, kým nevyužijete všetky suroviny. Všetko zakončite vrstvou krému z mascarpone posypanou jemne nastrúhanou čokoládou a nakoniec tiramisu poprášte nesladeným kakaom. Dajte najmenej na 3 hodiny do chladničky a potom podávajte. Dobrú chuť!

Bojíte sa neporiadku? Už sa nemusíte!

Po chvíľach pohody #enjoytogether sa nemusíte trápiť špinavým riadom.
Somat odstráni aj tú najodolnejšiu špinu, mastnotu alebo pripáleniny, a váš riad bude jednoducho znovu dokonale čistý.