Brownie cheesecake
Suroviny
Porcie: 12
- 120 g horkej čokolády
- 120 g masla
- 5 vajec (použité v rôznych častiach receptu)
- 60 ml mlieka
- 350 g cukru (použité v rôznych častiach receptu)
- 100 g polohrubej múky
- 1/4 čajovej lyžičky soli
- 500 g mascarpone alebo iného smotanového syra
- 125 g kyslej smotany
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- vanilkový extrakt
- múka na poprášenie
- čerstvé maliny na servírovanie
- 100 ml smotany na šľahanie (odporúčané servírovanie)
- 1 polievková lyžica práškového cukru (odporúčané servírovanie)
Náčinie: rúra, malá rajnica, kuchynský robot alebo ručný mixér, forma na tortu, stierka, veľká misa, metlička na šľahanie, nôž
Rúru predhrejte na 180 °C. V malej rajnici na slabšom plameni rozpustite maslo a čokoládu. Odložte. V kuchynskom robote vyšľahajte zopár vajíčok, mlieko a časť cukru. Pridajte rozpustené maslo s čokoládou a šľahajte, kým nevznikne jednoliata zmes. Pridajte múku a soľ a šľahajte do hladka.
Vymažte tortovú formu maslom a v prípade potreby vysypte múkou. Pridajte cesto na brownie a vyrovnajte povrch. Pečte v predhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 25 minút.
Zatiaľ dajte do veľkej misy mascarpone alebo smotanový syr, zvyšok cukru, zvyšné vajcia, kyslú smotanu a vanilkový extrakt. Vyšľahajte do hladka.
Vyberte z rúry tortovú formu a znížte teplotu na 160 °C. Prelejte zmes so smotanovým syrom do formy a vyrovnajte povrch. Formu opäť vložte do rúry a pečte približne 50 – 55 minút, kým náplň nestuhne.
Vyberte koláč z rúry. Nechajte vychladnúť a potom oddeľte koláč od bokov formy malým ostrým nožom. Otvorte formu a vyberte boky. Nechajte koláč vychladnúť a potom ho dajte schladiť do chladničky na minimálne 4 hodiny, najlepšie na celú noc.
Smotanu s práškovým cukrom vyšľahajte do tuha. Na koláč natrite tenkú vrstvu šľahačky, ozdobte čerstvými malinami a servírujte.
Bojíte se neporiadku? Nemusíte!
Po tom, čo ste si užili chvíľky #enjoytogether, si nemusíte robiť žiadné starosti so špinavým riadom.
Somat odstráni aj tú najodolnejšiu špinu, ako sú mastnota a pripáleniny. Váš riad bude znovu dokonale čistý.