Cestoviny s krémovou avokádovo-limetkovou omáčkou
Suroviny
Porcie: 2
- 250 g špaldových špagiet
- 2 avokáda
- 1 strúčik cesnaku
- 10 kríčkových paradajok
- 40 g rukoly
- ½ cibule
- 4 polievkové lyžice olivového oleja
- 200 ml pomarančovej šťavy
- 1 čajová lyžička sirupu agáve
- ½ limetka (šťava)
- 200 ml zeleninový vývar alebo voda, v ktorej sa varili cestoviny
- 2 polievkové lyžice čerstvé oregano na ozdobu
- soľ
- čierne korenie
Náčinie: veľký hrniec s pokrývkou, kuchynský robot alebo mixér, doska na krájanie, nôž, veľká rajnica
Vo veľkom hrnci s pokrývkou priveďte vodu do varu na stredne silnom ohni. Osoľte vodu a pridajte špaldové špagety. Znížte teplotu a varte približne 8 – 10 minút, kým špagety nebudú al dente.
Zatiaľ pripravte omáčku a suroviny na ozdobu. Ošúpte avokádo a odstráňte kôstku. Nakrájajte avokádo na malé kúsky. Nakrájajte paradajky na štvrtinky a nahrubo nasekajte rukolu. Paradajky a rukolu odložte na servírovanie. Ošúpte strúčik cesnaku a nakrájajte cibuľu nadrobno. Vložte avokádo do kuchynského robota alebo mixéra.
Pridajte cesnak, nakrájanú cibuľu, olivový olej, pomarančovú šťavu, sirup agáve a limetkovú šťavu do kuchynského robota. Osoľte a okoreňte. Mixujte na najvyššom stupni približne 30 sekúnd, kým nie je omáčka hladká a krémová. Pridajte zeleninový vývar alebo vodu, v ktorej sa varili cestoviny, a mixujte na najvyššom stupni ďalších 10 sekúnd.
Preceďte uvarené cestoviny a dajte ich do veľkej rajnice. Pridajte omáčku z avokáda a poriadne premiešajte. Cestoviny zohrievajte na nízkej teplote približne 2 minúty. Osoľte a okoreňte a naložte na taniere.
Pred podávaním ozdobte nakrájanými paradajkami.
Posypte čerstvým oreganom a pridajte rukolu. Ihneď podávajte. Dobrú chuť!
Bojíte se neporiadku? Nemusíte!
Po tom, čo ste si užili chvíľky #enjoytogether, si nemusíte robiť žiadné starosti so špinavým riadom.
Somat odstráni aj tú najodolnejšiu špinu, ako sú mastnota a pripáleniny. Váš riad bude znovu dokonale čistý.