Kuracie karí s aromatickou ryžou a šafránovým mliekom
Ingrediencie
Porcie: 2
- 15 g zázvoru
- 1 strúčik cesnaku
- 1 zelená chilli paprička
- 15 g koriandra
- 15 g mäty
- ¼ lyžičky kurkumy
- ¼ lyžičky mletej rímskej rasce
- 1 lyžička mletého čili
- 200 g jogurtu
- 300 g kuracích pŕs
- 200 g ryže
- 2 bobkové listy
- 3 kardamómy
- 1 lyžička rasce
- 1 cibuľa
- 1 lyžica rastlinného oleja
- ½ lyžičky celej rímskej rasce
- 1 PL paradajkového pyré
- 2 lyžičky korenia masala
- ½ lyžičky šafranu
- 30 ml mlieka
- soľ
- mäta na ozdobu
- koriander na ozdobu
Pomôcky: ponorný mixér, odmerka, doska na krájanie, nôž, misa, sito, veľký hrniec, panvica na vyprážanie, vareška, malá miska
Olúpte a nasekajte zázvor a cesnak. Rozpoľte, odstráňte semienka a nakrájajte zelenú chilli papričku. Umyte a nasekajte koriander a mätu. Do vysokej nádoby pridajte zázvor, cesnak, chilli, koriander a mätu. Ďalej pridajte kurkumu, mletú rímsku rascu, mleté chilli a jogurt. Mixujte dohladka.
Nakrájajte kuracie prsia na malé kúsky. Presuňte ich do misy spoločne s hotovou marinádou. Nechajte odležať 4 hodiny.
Do veľkého hrnca dajte ryžu. Pridajte bobkové listy, kardamón a rascu a zalejte vodou. Priveďte do varu a nechajte mierne variť cca 10 minút. Potom sceďte cez sitko a odstráňte bobkové listy a kardamón.
Olúpte a najemno nakrájajte cibuľu. Rozohrejte olej v panvici. Pridajte cibuľu a restujte približne 2 minúty. Potom pridajte celú rímsku rascu, kuracie prsia, paradajkové pyré a masala korenie. Premiešajte a varte cca 8 minút. Podľa chuti osoľte.
Zmiešajte šafran a mlieko a nalejte na ryžu. Ozdobte mätou a koriandrom. Dochuťte soľou a dobrú chuť!
Bojíte se neporiadku? Nemusíte!
Po tom, čo ste si užili chvíľky #enjoytogether, si nemusíte robiť žiadné starosti so špinavým riadom.
Somat odstráni aj tú najodolnejšiu špinu, ako sú mastnota a pripáleniny. Váš riad bude znovu dokonale čistý.