Halibut v tymiánovom mlieku s brokolicou
Ingrediencie
Porcie: 2
- 100 g halibuta (filety bez kože)
- 100 g brokolice
- 100 ml mlieka
- 5 vetvičiek tymiánu
- 100 ml zeleninového vývaru
- 40 g masla
- 20 g plátkov mandlí
- soľ
- čierne korenie
Pomôcky: malá panvica na vyprážanie, vareška, veľká panvica na vyprážanie, malá rajnica, nôž, doska na krájanie, dierkovaná lyžica
V panvici opečte plátky mandlí do zlatista.
Priveďte necelú polovicu zeleninového vývaru a mlieka do varu, riadne osoľte a okoreňte. Pridajte tymián a nechajte v mlieku cca 3-5 minút.
Potom vložte halibuta do horúceho, ale nie vriaceho mlieka (cca 90°C). Mierne povarte cca 3 - 4 minúty, podľa hrúbky filiet.
Medzitým nalejte do rajnice vodu, osoľte a priveďte do varu. Nakrájajte brokolicu na malé ružičky.
Povarte brokolicu v osolenej vriacej vode približne 3 - 4 minúty tak, aby bola stále chrumkavá. Zceďte a dajte bokom.
V panvici rozpustite maslo, pridajte zvyšok zeleninového vývaru a pomaly priveďte všetko do varu.
Potom vložte povarenú brokolicu do maslového vývaru. Podľa chuti osoľte a okoreňte. Servírujte halibuta na brokolici a ozdobte mandľovými plátkami.
Bojíte se neporiadku? Nemusíte!
Po tom, čo ste si užili chvíľky #enjoytogether, si nemusíte robiť žiadné starosti so špinavým riadom.
Somat odstráni aj tú najodolnejšiu špinu, ako sú mastnota a pripáleniny. Váš riad bude znovu dokonale čistý.