Raňajková quinoa bowl
Ingrediencie
Porcie: 2
- 200 g quinoa
- ½ bujónu
- 400 g cherry paradajok
- 1 lyžica rozmarínu
- ½ avokáda
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička agáve sirupu
- 1 lyžica bielej miso pasty
- 1 lyžica horčice
- 1 lyžička sezamového oleja
- 2 lyžice repkového oleja
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- 1 lyžica vody
- 2 vajcia
- 30 g baby špenátu
- 2 lyžičky dukkah korenia
- 1 lyžica klíčkov z červenej repy
- morská soľ
- čierne korenie
- citrónová šťava na servírovanie
Pomôcky: veľká panvica, sito, panvica na vyprážanie, doska na krájanie, nôž, špachtľa, malá miska, malá panvica
Cez sito prepláchnite quinou studenou vodou. Do panvice pridajte čerstvú vodu, pridajte quinou a bujón a varte podľa inštrukcií na obale. Odstavte.
Nakrájajte paradajky na polovičky. Odstráňte stonku rozmarínu a rozmarín nahrubo nakrájajte. Z avokáda odstráňte kôstku a šupku, nakrájajte na väčšie kocky a dajte bokom. Do panvice rozohriatej na stredne vysokú teplotu pridajte olivový olej. Pridajte paradajky, rozmarín, agávový sirup a varte cca 15 minút, alebo kým paradajky nezhustnú. Občas zamiešajte, potom odstavte.
Na výrobu miso omáčky pridajte do malej misy miso pastu, horčicu, sezamový olej, repkový olej, citrónovú šťavu a vodu a miešajte dohladka. Podľa chuti osoľte a okoreňte.
Do malej panvice nalejte vodu a priveďte do varu. Varte vajcia približne 6 minút, olúpte a dajte bokom. Do servírovacej misy dajte uvarenú quinou a navrch dajte avokádové kocky, uvarené paradajky a čerstvý baby špenát. Do stredu vložte vajíčko a misku vyplňte trochou miso omáčky, posypte dukkah korením a klíčkami z červenej repy. Podľa potreby dosoľte, okoreňte a pridajte citrónovú šťavu. Dobrú chuť!
Bojíte se neporiadku? Nemusíte!
Po tom, čo ste si užili chvíľky #enjoytogether, si nemusíte robiť žiadné starosti so špinavým riadom.
Somat odstráni aj tú najodolnejšiu špinu, ako sú mastnota a pripáleniny. Váš riad bude znovu dokonale čistý.