Volské oko v krajci chleba
Ingrediencie
Porcie: 2
- 4 krajce chleba (napr. Talianského)
- 4 vajcia
- 300 g kyslej smotany
- 100 g crème fraiche
- 150 g žeruchy
- ½ cibule
- 20 g reďkoviek
- soľ
- čierne korenie
- maslo na vyprážanie
Pomôcky: rúra, okrúhle vykrajovátko, doska na krájanie, nôž, veľká misa, metlička, veľká panvica (vhodná do rúry)
Predhrejte rúru na 160°C. Nakrájajte cibuľu najemno, nahrubo nasekajte žeruchu a nakrájajte reďkovky na tenké plátky. Pomocou formičky vykrojte dieru uprostred krajca chleba.
Vo veľkej mise zmiešajte kyslú smotanu, crème fraiche, reďkovky, cibuľu a žeruchu. Podľa chuti pridajte soľ a korenie.
Vo veľkej panvici vhodnej do rúry opečte na masle chlieb na strednom plameni cca 1-2 minúty z každej strany. Akonáhle je chlieb ľahko opečený z oboch strán, rozbite vajíčko do stredu každého krajca a presuňte panvicu do predhriatej rúry a pečte na 160°C 3-5 minút, kým bielok a žĺtok nie sú mierne tuhé. Servírujte s reďkovkami a krémovým dipom. Ozdobte žeruchou. Dobrú chuť!
Bojíte se neporiadku? Nemusíte!
Po tom, čo ste si užili chvíľky #enjoytogether, si nemusíte robiť žiadné starosti so špinavým riadom.
Somat odstráni aj tú najodolnejšiu špinu, ako sú mastnota a pripáleniny. Váš riad bude znovu dokonale čistý.